Vreme in težave

Vreme in težave

-
0 958

Slovenijo je dosegla izrazita hladna fronta, ki jo spremljajo močni nalivi in sunki vetra. Zjutraj in dopoldne pričakujemo obilne padavine, sprva bodo na jugu tudi nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Ob tem lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki. Predvsem na obali pričakujemo zjutraj in dopoldne sunke burje, ki lahko dosežejo 70 do 100 km/h. Že v četrtek zvečer in ponoči je voda zalila nekaj kletnih prostorov, poročajo tudi o vetrolomu. Pestro vreme se nadaljuje tudi danes.

21. 6. 2018 ob 19.05 je v ulici Na brezovici v Novem mestu podrto drevo na cesti oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci CGP Novo mesto.

22. 6. 2018 ob 3.51 je v ulici Kočevje v Črnomlju, zaradi močnih padavin, voda zatekala v stanovanjsko hišo, ki je bila zasilno pokrita s folijo. Posredovali so gasilci PGD Črnomelj, vendar zaradi višine objekta in nevarnosti zdrsa niso mogli popraviti zaščitne folije.

22. 6. 2018 ob 5.30 je v ulici Kanižarici v Črnomlju, zaradi močnih padavin, voda zatekala v stanovanjsko hišo, ki je bila zasilno pokrita s folijo. Posredovali so gasilci PGD Črnomelj, vendar zaradi višine objekta in nevarnosti zdrsa niso mogli popraviti zaščitne folije.

Poplave, vetrolom, udari strel

Ob 0.19 je zaradi močnega naliva zalilo kletne prostore v Prešernovi ulici v Sevnici. Okoli 600 litrov meteorne vodo so  iz poslovnih prostorov izčrpali gasilci PGD Sevnica.

Ob 3.18 je zaradi udara strele prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo v naselju Pečje, občina Sevnica, z okolico. Okvaro so odpravili delavci Elektra Celje.

Močan veter

Ob 5.08 se je zaradi vetra na cesto Dednja vas-Pišece, občina Brežice, podrlo drevo. Oviro je odstranil dežurni pri podjetju Kop Brežice.

Ob 5.33 je na cesti Brestanica-Rožno, občina Krško, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni pri cestnem podjetju Novo mesto.