Vreme+praznik+počitnice=gneča

Vreme+praznik+počitnice=gneča

-
0 172

Začenjajo se šolske počitnice in že ta konec tedna lahko pričakujemo prvo večjo gnečo na cestah od mejnih prehodov z Avstrijo proti morju in sosednji Hrvaški. Na Hrvaškem imajo že danes praznik, v četrtek s počitnicami začenjajo v nemških deželah Bremen in Spodnja Saška, v petek pa tudi pri nas in na Poljskem.

In glede na to, da sta Slovenija in Hrvaška na zemljevidu sveta kot varni državi pred terorizmom, je že ta konec tedna pričakovati veliko gnečo. Številni se bodo proti morju odpravili tudi zaradi poletnega vremena.

Na hitri cesti Škofije – Koper je zaradi okvare tovornega vozila zaprt vozni pas med priključkom Škofije in razcepom Srmin v smeri Kopra. Od Izole proti Portorožu občasno nastane zastoj zaradi del, košnje trave.

Na štajerski avtocesti v predoru Pletovarje je zaradi poškodovanega vozišča zaprt vozni pas v smeri Maribora, možni so zastoji v času prometnih konic. Sanacija je načrtovana ta konec tedna. RAZMERE NA SLOVENSKIH CESTAH SPREMLJAJ-TUKAJ.

S Hrvaške že danes poročajo o povečanem prometu proti morju. Še dodatno pa potovanje ovira močna burja. Zaradi burje je na jadranski magistrali med Novim Vinodolskim in Senjem prepovedan promet za 1. in 2. skupino vozil (višje avtobuse, vozila s počitniškimi prikolicami, motoriste, ..). RAZMERE NA HRVAŠKIH CESTAH SPRMEMLJAJ -TUKAJ.