Vročinski se poslavlja

Vročinski se poslavlja

-
4 1123

Drugi vročinski val se bo počasi poslovil, a še pred tem bo zelo topla noč. Ponekod bo tudi ponoči pihal JZ veter, čaka nas še eno toplo jutro. Na Gorenjskem bo prijetnih 15, drugod po Sloveniji pa od 20 pa vse do 24 stopinj.

Sloveniji se bliža fronta in pred nami je pester dan. Prve nevihte bodo na zahodu že dopoldne, še več pa jih pričakujemo popoldne in zvečer. Spet lahko nastanejo močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Na jugu bo večji del dneva še prevladovalo sončno in suho vreme. In tukaj bo tudi najbolj vroče. Pričakujemo 33 st. C. Drugod po Sloveniji bo od 29 do 31. Na Gorenjskem bo 26 stopinj.

Torek bo manj primeren za obisk gora, saj bodo nastajale plohe in nevihte. Vetrovno bo. Pihal bo JZ veter.

Padavine bodo tudi v noči na sredo, a bodo do jutra večinoma ponehale. Pričakujemo dokaj jasno vreme, a brez popoldanskih neviht ne bo šlo. Okoli 30 st. bo.. Četrtek bo vremensko umirjen, v petek pa se bo po svežem jutru sredi dneva spet pooblačilo. Nastajale bodo manjše krajevne padavine, ki se bodo nadaljevale tudi v soboto čez dan. S severovzhodnik bo nad naše kraje dotekal občutno hladnejši zrak in vročina se bo za nekaj dni poslovila. V soboto čez dan bo le malo nad 20 stopinj Celzija.