četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaVsak dan več ilegalcev in veliko dela za varuhe meje

Vsak dan več ilegalcev in veliko dela za varuhe meje

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 332 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma pri sebi niso imeli ustreznih dokumentov za bivanje v Republiki Sloveniji. Vse so prijeli na območju Posavja (Podvinje, Sela pri Dobovi, Kapele, Mihalovec, Loče, Dobova, Rigonce, Bukošek, Obrežje). Po prvih ugotovitvah po državljanstvih prednjačijo državljani Afganistana, Pakistana, Maroka in Rusije (sledijo še domnevni državljani Nepala, Sierra Leone, Alžirije, Sudana, Indije, Turčije, Bangladeša, Libije, Konga, Egipta, Nigerije, Gane). Postopki s tujci še niso zaključeni.

Pri prijetju oseb, ki so nezakonito prestopile notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje na območju Slovenije, so policistom v veliko pomoč občanke in občani obmejnih območij, ki s klicem na številko policije 113 opozarjajo na pojave sumljivih oseb na svojem območju.

Na območju Posavja postopke izvajajo policisti Policijske postaje Brežice, Policijske postaje za izravnalne ukrepe Novo mesto s sedežem na Obrežju in policisti državne Specializirane enote za nadzor državne meje s sedežem v Dobovi. Policistom pri delu pomagajo tudi patrulje drugih policijskih enot iz območja celotne uprave ter policijske postaje vodnikov službenih psov, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča