Vseslovenski sejem – pomlad 2018

Vseslovenski sejem – pomlad 2018

-
0 525

Na posestvu Gostilne pri Japu (Temenica, Šentvid pri Stični) se je začel Vseslovenski sejem – pomlad 2018, kjer na 37.000 m2 razstavnih površin svoje dejavnost predstavlja več kot 250 podjetij iz Slovenije in sosednjih držav. Odlično je poskrbljeno za vse generacije, dogodek je namreč družinam prijazen, brez vstopnine, z brezplačnim parkiranjem, številne animacije in igre za najmlajše pa povsem brezplačne.

Odprtje sejma je bilo ta petek in bo trajal  do nedelje, 22. aprila zvečer. Pomladni Vseslovenski sejem se ponaša z bogatim in zanimivim programom. Obiskovalcem bo na voljo cenovno dostopna vožnja s helikopterjem, ogledali si bodo lahko tekmovanje v hitrostnem kiparjenju z motornimi žagami, prikazane in podrobneje predstavljene bodo stare obrti (npr. kovaštvo), na ogled bodo različne poslikave telesa in drugo. Ljubiteljem bencinskih hlapov bodo namenjene razstava ameriških in drugih starodobnikov, vožnja z buggy-ji ter druženje s svetovnim prvakom v motokrosu Timom Gajserjem – ta bo skupaj s svojo ekipo TEAM GAJSER uprizoril pravcati motokros šov. Program sejma bo obsegal tudi vrsto vsebin s področja varnosti v prometu – preizkus delovanja varnostnega pasu, pravilno oživljanje, umetno dihanje, uporaba defibrilatorja itd. Za lažji ogled vseh zanimivosti sejma bo obiskovalce med razstavnimi prostori vozil brezplačni sejemski vlakec. Vseslovenski sejem – pomlad 2018 bo zaznamovala tudi glasba.

Za nedeljski glasbeni program pa bodo skrbeli Isaac Palma, Okrogli Muzikanti in Ansambel Krjavelj.

Vseslovenski sejem je vsesplošni sejem in pokriva širok spekter dejavnosti, med katerimi so kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovina, prosti čas in druge.

V želji po čim večji udeležbi so organizatorji sejma obiskovalcem v soboto zagotovili tudi 30-odstotni popust na prevoz z vlakom iz Ljubljane ali Novega mesta (do postaje Radohova vas – do sejma pa je organiziran brezplačen avtobusni prevoz).

Odlično bo poskrbljeno za najmlajše, saj velik del sejemskih površin zasedajo igrala, organizirana pa bo tudi animacija z izkušenimi animatorji. Najmlajši bodo lahko izdelovali zapestnice in verižice, se udeležili risalnih delavnic, spoznali pravega viteza ter preizkusili viteško opremo, spoznali bodo lokostrelko Barbro Pio Križe in se bojevali v bitki Urbani Gladiator – Mavrični Bojevniki. Za obilo smeha bosta zadolženi cirkuška predstava in poslikave obrazov, malčkom pa bodo na voljo tudi vožnje z avtomobilčki, spoznavanje veščin preživetja v naravi in še mnogo drugih aktivnosti.