Z avtom ‘pod gasom’ v hišo

Z avtom ‘pod gasom’ v hišo

-
0 655

V četrtek popoldne so policisti opravljali kontrolo prometa na območju Črnomlja, kjer so v kraju Svibnik ustavili 37-letnega voznika osebnega in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj prepovedi ni upošteval, po zaključenem postopku je nadaljeval z vožnjo, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Po nesreči 37-letni voznik oškodovancu ni nudil svojih podatkov in je odpeljal s kraja nesreče. Policisti so ga izsledili in mu zasegli avtomobil. O številnih kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so bili 12. 5. popoldan obveščeni o prometni nesreči med Krmeljem in Tržiščem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Krmelja proti Tržišču. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljala 70-letna voznica. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, policisti pa so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so 12. 5. dopoldan v Novem mestu zasegli osebni avtomobil Ford focus 45-letnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj je vozil neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu.

V Semiču so ugotavljali psihofizično stanje voznikov motornih vozil in ustavili dva voznika, ki sta imela v litru izdihanega zraka 0,31 in 0,42 alkohola. Zaradi kršitev so jima izdali plačilni nalog, so še v poročilu zapisali na novomeški PU.

(simbolna fotografija)