Z avtom v drevo

Z avtom v drevo

-
0 349

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 282 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval voznik osebnega avtomobila in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in požara.

PROMETNA VARNOST

V nesreči hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila

Črnomaljski policisti so bili okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči pri kraju Damelj. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovani voznik je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Popoldne se je zgodila prometna nesreča v Mokronogu. Po ugotovitvah policistov je 44-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Povzročiteljica se v nesreči ni poškodovala, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,76 miligramov alkohola.

Zasegi vozil

Med kontrolo prometa v okolici Krškega so policisti dopoldne ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Stranski vasi pri Semiču so črnomaljski policisti dopoldne ustavili voznico, ki je vozila avtomobil Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. 31-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega
dovoljenja. Med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, prav tako je v vozilu nepravilno prevažala otroka, saj ta ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozila je neregistriran in nezavarovan avtomobil.
Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so ji avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Nekaj pred 18. uro so policisti Postaje prometne policije Novo mesto med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili mladoletnega voznika mopeda. Ugotovljeno je bilo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Moped znamke Yamaha so mu zasegli in s kršitvami seznanili sodišče.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v okolici Trebnjega ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 62-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan kmetijskih traktor. Voznik traktorja je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Vinica je popoldne na vstop v državo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaškem kateremu so policisti zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovljeno je bilo, da ima 57-letni državljan Hrvaške v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Kršitelja so pospremili v takojšnji postopek pred pristojno sodišče v Črnomlju.