Z avtom v hišo in odpeljal, kasneje udaril policista

Z avtom v hišo in odpeljal, kasneje udaril policista

-
0 572

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih
je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Obravnavali so osem kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Posredovali so zaradi požara.

Kršitelja pridržali

Novomeški policisti so bili okoli polnoči obveščeni, da je v kraju Verdun voznik osebnega avtomobila z vozilom trčil v stanovanjsko hišo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili na domu. 56-letni moški, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, ni želel sodelovati v postopku, kršil je javni red in mir, žalil policiste in enega udaril. Zoper kršitelja so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za
pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

 

Zaseg vozila

Med kontrolo prometa za Zwittrovi ulici v Novem mestu so dopoldne policisti ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Vozilo so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V kraju Pleš na območju PP Dolenjske Toplice so nekaj pred 19. uro neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

 

Požar

Dopoldne smo bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta v kraju Lipnik na območju Trebnjega. Gasilci so požar omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, po oceni oškodovanca pa je nastalo za okoli 30.000 evrov škode. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda izključena.