Z avtom v peško

Z avtom v peško

-
12 1642

Novomeški policisti so bili 9. 10. nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na parkirnem prostoru
ob vožnji vzvratno trčil v 77-letno peško. Hudo poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 • Na kandijski ze spet👈predlagam semafor❗

 • Ta Kandijska je resnično nevarna….zadnje časa je kar veliko pešcev udeleženih v nesreči, vključno z mojo hčerko 👿👿👿

 • Obvoznco.

 • Vsak dan je že zakleti če ni križišče je pa prehod. Najboljše je iti po zraku.

 • Nikogar ne zagovarjam, ampak tudi pesci so precej brezobzirni in neprevidni! :-/

  • ja,prav imaš.glih danes sem videl na ne dolgi relaciji kako pešci brezvestno prečkali cesto tam kjer ni prehoda in dvakrat glih za glih je izšlo.sem pa videl tudi tri voznikee ki so mirno prešibali rdečo luč ,ko so že ostali stali na semaforu.naše ceste so brezakonje in po vsem tem je čudo da je tako malo nesreč,glede tega kar se počne na cestah.zelo žalostno

  • ravno tako razmisljanje je nevarno. Pešec ima prednost, pešci so ranljivi in jih je treba zascititi. Ocitno je velik slovenskih voznikov tko zaljubljenih samih vase in v svoj pleh, da si naredijo utvaro v glavi, da so pescem in kolesarjem enakovredni. Pesec nima nobene moznosti naproti soferju 1tonske kante pleha. prav nobene. tega se zavedajte! se tako neumnost lahko naredi, nikoli ne bo ogrozil zivljenja soferja, le svojega. zato je treba do pescev biti izjemno previden, kar je v nm, kjer polovica soferjev v karieri se ni ustavilo na prehodu, misija nemogoce. to se hitro izkaze potem pri iskanju krivde pri nesrecah.

  • Nevarno gor, ali dol, tudi za pesce veljajo pravila in ne smejo nesramno izkoriscati svoje “nemoci”. Naj zdaj vozniki pazimo na vse njihove nepremisljenosti, odsotnosti, nepazljivosti??? Vsak nosi odgovornost zase in lahko recem, da voznikov tudi kadar sem peska ne iskoriscam!

  • to je nepomembno in dejanako napacno razmisljanje. in ja. treba je predvidevat kaj lahko kdo se tako neumnega naredi. otrok se strga mamici in skoci na cesto. samo sofer ki ga opazuje ga lahko resi. zakonsko je sofer avtomobila dolzen predvidevati ravnanje pescev in prilagoditi temu nacin voznje. torej, od policije:

   Upoštevajte, da so na cestah tudi pešci, odstopite jim prednost. tukaj pade večina slovenskih šoferjev. krona pade iz glave če bi ustavljali. balkan pač.

   Hitrost prilagodite razmeram in dosledno upoštevajte omejitve. aha.. kdo vozi 30kmh? a veste zakaj 30 in zakaj ne 50? če ne, svetujem obisk šole varne vožnje pri reli vozniku v Celju in kaj teorije o reakcijskem času in zaviralni poti. finta v hitrosti je pot, ki jo avto naredi PREDEN začnete zavirati, v tisti sekundi potrebni za reakcijo. pri obeh hitrostih se avto po pritisku na bremzo ustavi v par metrih. vendar pri 50kmh boste opravili 2x daljso pot preden sploh zacnete zavirati. pri 30kmh je ta pot veliko krajsa. zato omejitev 30 in ne 50. life or death. enako 50 in ne 70 in enako 90 in ne 110. zaradi tiste sekunde v kateri ne naredite nicesar. pri 90 se na regionalki ustavite pred traktorjem pri 110 greste celno vanj s pol hitrosti. enako 130 vs 170 na AC itd.

   Na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci (pred šolami, v naseljih), vozite še posebej previdno. yeah right… 90kmh mimo šmihelske šole kar je ljub šport domačinov… instruktor stare šole je svetoval vožnjo mimo bolnice v drugi prestavi. zaradi zaviranja.

   Izven naselij vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču. pešci so se iz strahu raje umaknili od teh cest.

   vsi moramo upostevati da najbrz vecina voznikov ne pozna niti osnovnih pravil. razen semaforja in omejitev mogoce. ugasnejo semaforji pa je kaos. desno pravilo? rondo?

  • Ce smem vprasat, koliko casa pa imas izpit? 😀

 • Cudim se,da unih tacrnih pescev pri lekarni noben ne zbije😈ponavad tahitri penzici, k ne more meter naprej cez prehod😜kje so zdej redarji???