Z dobrim promilom padec kolesarja

Z dobrim promilom padec kolesarja

-
0 301

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 177 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvine. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

Policisti Policijske postaje Krško so bili 28. 7. okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči v Leskovcu pri Krškem. Ugotovili so, da je 64-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Poškodbe glave in rok so mu oskrbeli v bolnišnici. 64-letni moški je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

PRIDRŽALI POVZROČITELJA NESREČE, KI JE ODKLONIL PREIZKUS ALKOHOLIZIRANOSTI

Nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča pri Karteljevem. 55-letni voznik kombiniranega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Povzročitelj nesreče je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti in strokovni pregled. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

ZASEG VOZILA

Med kontrolo prometa v okolici Krškega so nekaj po 17. uri policisti ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda felicia. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.