Z minus 7 do blizu 15°Celzija

Z minus 7 do blizu 15°Celzija

-
0 77

Prvi del noči bo večinoma jasno, proti jutru pa bo marsikje po nižinah in kotlinah nastala megla. V sončno jutro se boste prebudili v višjih legah in na Primorskem, kjer bo pihala zelo šibka burja. Jutranje temperature bodo nizke, povsod se bo ohladilo pod ničlo. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, do minus 9. Vse od Pomurja, Štajerske, Koroške, Posavja, Dolenjske in Bele krajine bo -7 stopinj. V osrednjem delu in na Goriškem bo -4, stopinjo pod ničlo bo na Obali.

Megla bo ponekod še vztrajala del dopoldneva, velik del Slovenije pa bo s soncem obsijan že od jutra. Sreda bo torej zelo primerna za nabiranje vitamina D, tudi temperature bodo visoke. Ponekod na jugu in vzhodu bo blizu 15. Drugje pa od 11 do 13 stopinj Celzija.

Z jutranjo meglo po nižinah se bo začel tudi četrtek. Jutro bo hladno okoli -4, čez bo sončno več kot 15 stopinj topleje. Petek se bo začel z jasnim vremenom, kakšno stopinjo topleje bo kot v četrtek. Čez dan se bo nekoliko pooblačilo, a sonca ne bo manjkalo. Sobota bo bolj oblačna, zjutraj bo ponekod padlo nekaj kapelj dežja, čez dan bo suho. Jutranje temperature ob koncu tedna bodo nekoliko višje, dnevne pa nižje.