Z več kot 2,5 promila v nesrečo

Z več kot 2,5 promila v nesrečo

-
0 547

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 147 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Novomeški policisti so bili okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči pri kraju Dolenje Grčevje. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčil v avtomobil, ki ga je vozil 34-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,21 miligramov alkohola (2,52 g/kg). O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PROMETNA NESREČA NA AVTOCESTI

Nekaj po 21.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, v smeri proti Obrežju, pri Medvedjeku. Policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 57-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Med kontrolo prometa v Dobravi pri Škocjanu so policisti dopoldan ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.