Za konec še teden poletja

Za konec še teden poletja

-
0 219

Središče anticiklona bo jutri še nad Francijo, pri nas bo še nekaj oblakov, padavine pa bodo vzhodno od Slovenije. V nadaljevanju tedna se bo anticiklon pomaknil nad Alpe, vreme bo stabilno in postopno topleje.

Pred nami je mokra noč, na Primorskem bo še nekaj neviht, zato se bodo predvsem tukaj pojavljali krajevni nalivi. Pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo najmočnejša zjutraj. Padavine bodo proti jutru slabele in do jutra večinoma ponehale, nekaj kapelj lahko pade le še na vzhodu. Do jutra se bo ohladilo za nekaj stopinj. Najhladneje bo na Gorenjskem, kjer bo 8 stopinj. Deset stopinj več bo ob morju. Drugod bo okoli 15 stopinj.

Dopoldne se bo hitro zjasnilo in pred nami je večinoma sončen dan, le občasno bo na nebu nekaj oblakov. Zlasti na Štajerskem in v Prekmurju lahko nastane kakšna manjša plohica, še bo pihal Severni veter, burja na Primorskem pa bo do večera že skoraj povsem oslabela. Temperatura bo jutri za marsikoga idealna. V večjem delu Slovenije bo od 24 do 26 stopinj, na Gorenjskem 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

In vreme bo prihodnji teden odlično za pohodnike. Jutri bo večinoma jasno, nekaj oblakov bo predvsem na Pohorju, kjer bo čez dan nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severni veter, ki bo močnejši v visokogorju. Hladneje bo kot danes, na 1500m bo 11, na 2500m pa 3 stopinje Celzija.

Torkovo jutro bo sveže in megleno, temperatura se bo ustavila pri 12ih stopinjah. Čez dan bo sončno in toplo, ogrelo se bo do 27 stopinj, na Goriškem blizu 30. V nadaljevanju tedna pa bo šlo, kar se temperatur tiče, še samo navzgor. Sreda bo sončna, iz jutranjih 13, se bo popoldne temperatura povzpela do 28 stopinj. Sončno in zelo toplo bo tudi v drugi polovici tedna, marsikje bo še padla kakšna 30-ica, mogoče zadnja letos.