Za praznik na motokros v Stransko vas

Za praznik na motokros v Stransko vas

-
0 651

Na praznični 27. april, bodo namesto ‘brzostrelk,’ po dolgem času spet za državno prvenstvo v Stranski vasi zabrneli ‘krosovci.’

V Stranska vasi pri Semiču, na progi Motokros park Krupa, bo po dolgih letih tekma državnega prvenstva v motokrosu. Start bo ob 11. uri. Dolžina proge je 1.420 m.

Člani domačega kluba so se potrudili in prenovili stezo, ki je po besedah dirkačev, ki so na njej že trenirali, odlična. Seveda ne manjka atraktivnih skokov, ki so prava paša za oči, najdaljši pa merijo tudi prek dvajset metrov. Zanimivo bo videti tudi kdo bo na novi, skrajšani štartni ravnini najhitrejši, menda pa motocikli še vedno dosegajo vznemirljivo visoke hitrosti. Za pravo mero adrenalina na dan boja proti okupatorju bo zato vsekakor poskrbljeno.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato sledi kategorija MX 85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN. Prva dirka kategorije MX2 in MX Open, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05.

Za praznik na motokros v Stransko vas