Za praznike snežinke?

Za praznike snežinke?

-
0 933

Nič novega nad Evropo. Na vreme po večini celine vpliva anticiklon, ki bo, kot kaže še nekaj časa skrbel za zelo stabilno vreme. Omembe vredne padavine se bodo jutri pojavljale praktično samo na skrajnem zahodu, kjer bo zapihal tudi močan južni veter, kar se bo poznalo tudi na temperaturah.

Pri nas se bo ponoči postopno zjasnilo. Do jutra bo največ oblačnosti ostalo v Pomurju in v Beli Krajini. Bo pa po vseh dolinah in kotlinah nastala megla. Kar je zagotovo opozorilo za vse, ki se zjutraj odpravljate na pot, poleg slabše vidljivosti, bo predvsem na cestah ob vodi in gozdnih poteh, nevarnost tudi poledice.

Pred nami je jasna noč in ob zimski jasnini tudi zahladi. V večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature pod ničlo. Izjema bodo obmorski kraji, kjer bo 4° nad ničlo. In čez dan kaže, da bo manj možnosti za sonce na Štajerskem in Dolenjskem. Morda pa se tudi tukaj megla razkroji in se pokaže sonce, ki ga bo največ na zahodu Slovenije. In prav tukaj bo tudi najtopleje, saj se bo ogrelo do 10°C. Pet stopinj manj bo na Gorenjskem, medtem ko bo v večjem delu Slovenije do največ 4 stopinje Celzija.

V gorah bo jutri spet zelo jasno, še največ oblačnosti, pa še te ne bo veliko, bo popolde nad Pohorjem. Pihal bo šibak severni veter. Temperatura na 1500 m bo od -2 do 2, na 2500 m okoli -3 stopinje C.

Petek se bo spet začel megleno. Megla in nizka oblačnost bo marsikje vztrajala cel dan. Na Dolenjskem lahko proti večeru tudi rosi, kar pomeni, da lahko tudi drsi. Ob morju se bo okrepila burja. Iz jutranjih -1, se bo čez dan ogrelo na 2°C. Sobota bo v primerjavi s petkom bolj jasna in zjutraj tudi hladnejša. Še več sonca pričakujemo v nedeljo, ko bo zjutraj tudi najhladneje. V novem delavnem tednu pa vsaj v prvi polovici še nič padavin, v drugi pa…. mogoče tudi kakšna snežinka :).