Za smuko odlično, ponekod belo

Za smuko odlično, ponekod belo

-
0 105

Če je bila v četrtek na smučiščih odjuga, bo petek veliko bolj prijazen za dričanje po belih strminah.  V petek bo sprva oblačno in megleno s sneženjem, ki bo dopoldne ponehalo. Popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli -5, na 2500 m okoli -9 stopinj C.

Zvečer se bodo padavine spet okrepile in zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Po nižinah lahko pričakujemo mešanico dežja in snega. Nekoliko višje, na območju Notranjske, Kočevske, Dolenjske, pa se lahko do jutra nabere nekaj centimetrov snega. Bomo videli.

Najnižje temperature bodo precej izenačene. V večjem delu Slovenije bo do največ 2 stopinji. Na Gorenjskem -2, na Primorskem pa 6,7 st.c. Dopoldne bodo rahle padavine ponehale, še vedno pa bo vztrajal hladen vzhodnik. Popoldne se bo oblačnost nekoliko trgala. Na Primorskem in tudi v Pomurju se lahko deloma razjasni. Drugje bo oblačnost vztrajala večji del dneva, še lahko nastane kakšna ploha.

Pred nami je svež dan, s kombinacijo oblakov in vetra. Dnevne temperature bodo od 5 do 7 st.c., hladneje bo v višjih legah. Najbolj se bo ob burji ogrelo na Primorskem, kjer bo do 12 st.c.

V noči na soboto se bo razjasnilo, zato bodo temperature po dolgem času spet pod lediščem, do -2, a se bo že zjutraj spet pooblačilo. Čez dan bodo predvsem na zahodu nastajale padavine, deloma dež deloma sneg. Od nedelje pa bomo pod vplivom izrazitega ciklona v Sredozemlju. Vetrovno in topleje bo. V nedeljo bo deževno predvsem na zahodu, v ponedeljek pa tudi drugje po državi.