Za velikonočne praznike bo zahladilo

Za velikonočne praznike bo zahladilo

-
0 404

Ponedeljek je še zadnji vroč dan v začetku aprila. Pred nami pa so velikonočni prazniki in številni že načrtujete kje jih boste preživeli. In današnji vremenski izračuni prav za praznike niso najbolj prijazni.

Že v torek lahko pričakujemo bolj kislo vreme, pooblačilo se bo, temperature sredi dneva pa bodo aprilske. Večinoma bo med 10 in 15 stopinj, le na Primorskem okoli 18. Bo pa jutro, zaradi oblačnosti, nekoliko toplejše.

Dopoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne prehodno zajele večji del Slovenije, vendar količina dežja ne bo prav velika. Več ga bo v osrednji Sloveniji, manj pa v Prekmurju in na Primorskem.

Praznični dnevi pa bodo hladni in občasno deževni. V petek in soboto ni predvidene večje količine dežja. Več padavin kaže za nedeljo. V petek in soboto bo čez dan še od 15 do 18 stopinj, v nedeljo pa se bo pošteno ohladilo. In tudi praznični ponedeljek bo podoben nedelji. Kaže na izredno hladno jutro, saj naj bi bile temperature le okoli ničle, čez dan do 10 stopinj. V torek pa se lahko med dežne kaplje pomešajo celo snežinke. Seveda je do takrat še nekaj dni, morda pa se kaj spremeni. Dežnih kapelj bi vsekakor bili veseli, vendar mraza oz. pozebe si nihče ne želi.

 

.