Za vikend brez dežja

Za vikend brez dežja

-
0 77

Pred nami je konec tedna, ki pa bo vremensko zelo prijeten. Soboto bodo marsikje začeli z oblaki, na Primorskem pa bo pihala šibka burja. Jutranje temperature ne bodo presegle 20 stopinj. Najtopleje bo ob morju oz. na Primorskem, kjer bo do 18 stopinj. Najmanj pa na Gorenjskem do 12 stopinj Celzija. Drugje po Sloveniji bodo temperature od 13 do 16 stopinj Celzija.

Čez dan bo delno jasno, več oblačnosti bo na severovzhodu Slovenije, kjer lahko nastala kakšna manjša ploha. Pihal bo severni veter, ki bo najmočnejši na vzhodu Slovenije. Vroče ne bo. Najtopleje bo na Primorskem, do 29 stopinj Celzija. V notranjosti države bodo temperature nižje. Na Koroškem in Štajerskem bo 23, drugje od 24 do 26 stopinj Celzija. Toliko bo na JV Slovenije.

Za vikend bo vreme spet bolj primerno za obisk gora. Jutri dopoldne se bodo v hribih še zadrževali oblaki, se bo pa do popoldneva popolnoma zjasnilo. Le na območju Pohorja lahko popoldne še nastane kakšna ploha. Pihal bo zmerni S veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 11, na 2500 m pa okoli 4 st C.

Nedelja bo večinoma sončna in jasna. Nekaj več oblačnosti bo predvsem na V države. Severnik bo popoldne oslabel. Jutranje temperature okoli 11 st C, čez dan okoli 27. Začetek tedna bo spet bolj vroč. Ponedeljek bo sončen, oblakov na nebu ne bo veliko. Temperature bodo od 13 st zjutraj pa vse do 30 čez dan. Tudi torek bo sončen in vroč. Zapihal bo veter zahodnih smeri. No, od srede naprej pa nas zopet čaka bolj spremenljivo vreme.