torek, 19 marca, 2024
DomaKronikaItalijan in Ukrajinec tihotapila tujce. Prestregli so jih 112

Italijan in Ukrajinec tihotapila tujce. Prestregli so jih 112

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti v četrtek okoli 18.30 ure ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Italije v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Na območju Dobove so nekaj pred 19. uro ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Državljan Ukrajine z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Italije in državljanu Ukrajine so odvzeli prostost in jima zasegli osebna avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas) izsledili in prijeli 24 državljanov Pakistana, 20 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Šrilanke, 13 državljanov Indije, deset državljanov Afganistana sedem državljanov Maroka, pet državljanov Nepala, štiri državljane Konga, tri državljane Kube, državljana Kameruna,
državljana Turčije in državljana Irana . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča