Začel se je maraton merjenja hitrosti

Začel se je maraton merjenja hitrosti

-
0 314

Agencija za varnost prometa danes začenja preventivno akcijo Hitrost, s katero bo vse do konca aprila ozaveščala o pomenu vožnje s primerno hitrostjo. Policija bo v okviru akcije v sredo, 19. aprila, izvedla maraton merjenja hitrosti, so sporočili iz Agencije za varnost prometa. Akcijo Hitrost bodo ponovili še v juniju in avgustu.

Agencija za varnost prometa, policija in Dars bodo izvedli več aktivnosti, s katerimi bodo informirali in ozaveščali o nujnosti upoštevanja omejitev hitrosti. Policija bo tako do nedelje izvajala poostren nadzor hitrosti in se v sredo pridružila tudi vseevropskemu maratonu merjenja hitrosti. Nadaljevalo pa se bo tudi sekcijsko merjenje hitrosti na območju trojanskih predorov, so zapisali v sporočilu.

Agencija bo akcijo pod sloganom “Ne prehitevaj življenja. Hitrost ubija!” poskušala posebej približati mladim. Namenili jim bodo preventivne dogodke na terenu, posebej pa bodo informirali tudi kandidate za voznike. Preventivne aktivnosti pa bodo izvajali tudi občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Hitrost je med najpogostejšimi vzroki za najhujše prometne nesreče. V lanskem letu je bila hitrost kriva za 32 odstotkov smrtnih žrtev na cestah, neprimerna oziroma neprilagojena hitrost pa je bila vzrok za nastanek 3371 prometnih nesreč oziroma kar 19 odstotkov vseh prometnih nesreč. (STA)