Začel se je SloFolk 2016

Začel se je SloFolk 2016

-
0 76

Na Dolenjskem in v Posavju se je začel 12. mednarodni folklorni festival- SloFolk 2016, ki ga vsa leta z idejo in s svojimi prijateljskimi društvi organizira Folklorno društvo Kres. Na treh nastopih in prizoriščih festivala bodo ljudsko izročilo poleg domačih skupin predstavili folkloristi Poljske, Romunije ter Bosne in Hercegovine.

Dvanajsti mednarodni folklorni festival SloFolk od 28. aprila do 3. maja. Na festivalu se predstavljajo folklorne skupine iz Bosne in Hercegovine, Poljske, Romunije in Slovenije.

Festival bo vse do 3. maja. Ne zamudite celovečernih nastopov: v petek 29. aprila, ob 19. uri, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, v soboto, 30. aprila, ob 19. uri, v Domu kulture v Šentvidu pri Stični ter v ponedeljek, 2. maja, ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah. SloFolk

Manjše predstavitve bodo še v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah ter v novomeškem domu starejših občanov.  Na festivalu tako sodelujejo še: Kulturno umetniško društvo Igman Hadžići iz Sarajeva, plesna in pevska skupina Silesianie iz poljskih Katowic in Folklorna skupina Romanati iz romunske Caracale.

Poleg novomeškega Kresa Festival pripravljajo in gostijo folklorne skupine oz. društva: Vidovo iz Šentvida pri Stični in Oton Župančič iz Artič.