Začetek Eko tedna

Začetek Eko tedna

-
0 69

Mestna občina Novo mesto si je v sodelovanju s Komunalo Novo mesto in Centrom za ravnanje z odpadki Dolenjske (CeROD) lansko leto jeseni zadala izziv, da s pomočjo ozaveščevalne kampanje v obliki nagradne igre spodbudi dolgoročno pozitivno spremembo odnosa, ki ga kot družba gojimo do ene naših največjih skupnih vrednosti in vrednot – narave. Tretje, pomladno obdobje kampanje nudi nove izzive, ki prinašajo zelene točke. Tri zbrane točke v tem nagradnem obdobju prinašajo simpatične bombažne vrečke, ki vsebujejo semena zelenjave in zelišč.

Pomladno obdobje prinaša pet aktivnosti, med katerimi so nekatere, ki so bile med občani lepo sprejete že v prejšnjih obdobjih in so jih tudi najpogosteje izvajali: družinski izlet v naravo, zbiranje papirja in stekla, uporaba vrečk za večkratno uporabo ter udeležba na zelenih dogodkih. Letnemu času primerno zeleno točko tokrat prinaša tudi obdelovanje domačih vrtov.

Pravila ostajajo enaka, vsaka opravljena aktivnost prinaša zeleno točko, tri zbrane točke pa prinašajo nagrado – v tem nagradnem obdobju so to vrečke z bombicami z zelenjavnimi in zeliščnimi semeni. V bombažnem mošnjičku se skriva deset bombic z različnimi semeni zelenjave in zelišč, ki so prikupna popestritev pomladanskih ali poletnih aktivnosti na vrtu, balkonu ali v mini rastlinjaku na okenski polici.

V zadnjih mesecih se je občutno povečala tudi druščina ambasadorjev kampanje. Družinama Marolt in Moškon so se tako pridružili novomeški taborniki iz Rodu gorjanskih tabornikov, Vrtec Ciciban in Društvo Naturo

Danes se v Novem mestu začenja tudi 2. EKO TEDEN, ki bo trajal do 22. aprila 2017, v petek, 21. aprila 2017, pa bomo od 9.00 do 12.30 na Glavnem trgu tradicionalno praznovali dan zemlje.