Začetek moker, nadaljevanje suho in sveže

Začetek moker, nadaljevanje suho in sveže

-
0 189

Jutri bo na Balkanu in na Italijanskem škornju oblačno in deževno vreme, največ padavin bo na Hrvaškem in v Bosni. Nad Jadranom bodo nastajali tudi nalivi. Veliko sonca bo jutri v Španiji in na Portugalskem, od SV pa se nam bo že počasi bližal hladnejši in bolj suh zrak, ki nas bo preplavil v sredini tedna.

Ponoči bo oblačno in občasno bo deževalo, proti jutru pa se bodo padavine od SV okrepile in do jutra dosegle tudi Koroško, Dolenjsko in osrednjo Slovenijo, na Primorskem bo zjutraj suho. Tukaj bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti SV veter. Najbolj sveže bo na Gorenjskem, kjer bo 10 stopinj. V večjem delu bo okoli 14, najtopleje ob morju, kjer bo do 16 stopinj Celzija.

Dopoldne bo oblačno s padavinami, ki jih bo več v vzhodni polovici Slovenije, medtem ko bo ob morju in na SZ Slovenije večinoma suho. Popoldne bo dež od severa hitro slabel in do večera tudi ponehal. Pihal bo severni veter, burja bo do večera že ponehala. Zaradi vetra bomo imeli občutek, da je nekoliko hladneje. Pa tudi sicer bodo temperature nekoliko nižje. Razen na Primorskem, kjer bo za kakšno stopinjo topleje. Tukaj bo do 23 stopinj Celzija, drugod po Sloveniji pa od 17 do 19 stopinj, le v Pomurju bo 20 stopinj, medtem ko bo na Gorenjskem 5 stopinj manj.

Do torkovega jutra se bo že precej zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo na nebu veliko kopaste oblačnosti, ki nam bo prinesla nekaj ploh. Zjutraj bo okoli 11, čez dan prijetnih 20, na Primorskem do 25. V sredo nas bo v višinah dosegel hladnejši in bolj suh zrak, jutro bo že nekoliko bolj sveže, tudi čez dan bomo ostali pod 20 stopinj. Ploh ne bo, bo pa pihal severni veter, na Primorskem burja. Četrkovo jutro bo še bolj sveže, zlasti v zatišnih legah bo pošteno zahladilo. Dan bo prinesel veliko sonca in temperaturo okoli 18 stopinj.