Začetek z vetrom, Tina 9.

Začetek z vetrom, Tina 9.

-
0 252
SOELDEN,AUSTRIA,28.OCT.17 - ALPINE SKIING - ALPINE SKIING - FIS World Cup season opening, Rettenbachferner, giant slalom, ladies. Image shows Tina Robnik (SLO). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter

V Söldnu se je začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Začela so ga dekleta z veleslalomsko preizkušnjo, ki pa se je začela z zamikom in krajšo prvo vožnjo. Do novih točk je prismučala Tina Robnik, ki je bila po prvi vožnji 11., je v drugo prav tako nastopila dobro in osvojila končno 9. mesto. Meta Hrovat je bila v prvo 27., a je v drugi vožnji, malo pred ciljem storila napako in končala na 28. mestu. Zmagala je Nemka Rebensburg, druga je bila Francozinja Worleyjeva in tretja Italijanka Moelgg.

Ana Drev prve vožnje ni končala. Bolje je nastopila Tina Robnik, ki je bila po prvi vožnji 11.  V vodstvu je Italijanka Moelgg, druga je Shiffrinova in tretja Rebensburgova.

V petek je na ledeniku Rettenbach zapadlo okoli 20 cm novega snega, danes pa je težave povzročal še veter, ki bo v nedeljo še izrazitejši.  Avstrijski meteorologi so napovedali za konec tedna močan veter, ki bo predvsem po hribih dosegal hitrosti od 120 do 150 km/h.