Zadnji april z mrzlim začetkom

Zadnji april z mrzlim začetkom

-
1 318

V nedeljo bo še zadnji aprilski dan tega leta, ki pa se bo marsikje začel zelo mrzlo oz. bodo temperature okoli ničle. Najhladneje naj bi bilo na Kočevskem, kjer se lahko živo srebro spusti tudi 2 stopinji pod ničlo. V jutranjih urah bo temperatura na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju malo nad ničlo, okoli 2 stopinji.

Nič stopinj oz. stopinjo nad ničlo kaže tudi za Štajersko in Koroško. Okoli 3 stopinje bo v osrednjem delu, medtem ko se bo na Gorenjskem živo srebro prav tako spustilo 2 stopinji pod lediščem. Na Primorskem bo od 4 do 6 stopinj v plusu.

Čez dan pa nas čaka sončna nedelja. Na JV Slovenije se bo dopoldne ogrelo do dobrih 13 stopinj, popoldne pa vse do 18 stopinj Celzija. Padavin ne bo. Pihal bo šibak veter vzhodne smeri, tako da v senci ne bo najtopleje. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod v severni in osrednji Sloveniji nizka oblačnost. Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečala. V noči na torek bo prehodno deževalo, v torek čez dan pa bo delno jasno in povečini suho.