Zadnji dan leta do 10°C

Zadnji dan leta do 10°C

-
0 76

Končuje se tudi vremensko pestro leto. In tej pestrosti smo priča tudi v zadnjih dneh. Še kako zanimiv bo tudi zadnji dan v letu. In če so bili v preteklosti prehodi v novo leto lahko pošteno ledeni, bo prehod v 2018 občutno toplejši.

Tudi drugod po stari celine bo nadpovprečno toplo. Zadnji dan leta se bo v večjem delu Slovenije začel z oblaki. V vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo marsikje prehodno tudi rahlo deževalo, zato v neprevetrenih legah obstaja nevarnost poledice. Več jasnine bo zjutraj na zahodu države. V krajih z JZ-dnikom bo zjutraj toplo, v zatišnih nižinah severne Slovenije pa se bo živo srebro spustilo globoko pod ledišče. Na Gorenjskem in Koroškem pričakujemo do -6 st. C. Zmrzovalo bo tudi marsikje v Ljubljanski kotlini in na Goriškem, povsod drugod pa bomo ostali nad lediščem.

Dopoldne se bo na vzhodu države zjasnilo, na zahodu pa pooblačilo. Popoldne se bo oblačnost širila tudi nad osrednjo in JV Slovenijo, na zahodu pa so proti večeru že možne prve kaplje dežja. Ob JZ vetru se bo najbolj ogrelo na vzhodu države, tudi na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, kjer bo od 10 do 12 st. C, kakšna stopinja manj bo v prestolnici in na Primorskem, 4 st. C bodo na severu države.

Po jutranji razjasnitvi bo nedelja v vzhodnem delu gora večinoma sončna, v zahodnem delu pa se bodo že zgodaj začeli nabirati oblaki. Popoldne bo vse več nizke oblačnosti tudi v hribih osrednje Slovenije. Na območju Trnovskega gozda in Snežnika bo že rahlo deževalo. Meja sneženja bo visoko, nad našimi najvišjimi vrhovi.

Na prvi dan novega leta se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Popoldne se bo hladilo in meja sneženja se bo ponekod lahko spustila do nižin. Večinoma oblačno vreme z občasnimi manjšimi padavinami nas čaka tudi v torek in tudi v sredo. Po nižinah bo predvsem deževalo.