Zanimiva zgodba iz disco kluba

Zanimiva zgodba iz disco kluba

-
0 771

S Policijske uprave Koper so posredovali zanimiv dogodek. Policiste PP Izola so 1. oktobra 2017 ob 3.55 ur obvestili varnostniki izolskega lokala, da so zadržali neznano žensko, ki je med plesom  državljanu Italije ukradla zlato verižico z obeskom.

Na kraju so ugotovili, da je do državljana Italije na plesišču pristopila nepoznana punca in pričela z njim plesati. Med plesom ga je objemala, zatem pa odšla. Ta je takoj posumil, da mu je izmaknila zlato verižico (vredno približno 1000 evrov). Stekel je do vrat in to povedal varnostnikom, takrat pa se je pojavila soplesalka, ki jo je prepoznal.

Na kraj so prišli policisti, ki v postopku najprej niso uspeli ugotoviti dejanske identitete osebe, saj ni posedovala nikakršnega dokumenta, govorila pa je italijanski jezik. Nenadoma se je hotela pogovoriti s
policistom, ki je govoril italijanski jezik. Ko sta stopila v stran in pričela pogovor, je mimo njiju stopila manjša družba. Osumljenka je pričela kričati, da je verižico ukradla druga ženska, pri tem pa jo je sama vrgla
pod njene noge, kar je policist videl. Policist je verižico pobral, žensko pa so privedli v prostore policijske postaje, da bi ugotovili identiteto.

Na policijski postaji je bila delno ugotovljena identiteta osumljenca (pri sebi je imel le fotokopijo potnega lista). V postopku so policisti ugotovili, da gre za moškega z izrazitim izgledom ženske, in sicer
20-letnega državljana Kolumbije.

Isti dan smo dobili še prijavo državljana Hrvaške, da mu je Kolumbijec v isti diskoteki ukradel ročno uro Rolex, vredno 3000 evrov, prav tako med plesom. Oškodovanec je osebo prepoznal po fotografijah.

Na PP Izola je zatem Kolumbijec sam policistom izročil tudi 7,08 g prepovedane droge konoplja, za kar mu je bila izdana odločba o prekršku po 33/1 ZPPPD, izdali pa so mu tudi plačilni nalog zaradi kršitev zakona o
javnem redu in miru (po 7/2 in 22/1 čl. ZJRM) in zakonu o tujcih (143/I-1 ZTuj). Izročil je tudi ukradeno uro. Poleg tega je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine (po 3. točki, I. odstavka 205.
člena Kazenskega zakonika), saj je v diskoteki z vratu oškodovanega na posebno predrzen način ukradel zlato verižico, drugemu oškodovancu pa ročno uro Rolex. Nakit so policisti lastnikoma že vrnili.

Zgodba se je nadaljevala tako, da je dopoldan prišel na policijsko postajo 29-letni državljan Italije in Argentine, prijatelj državljana Kolumbije, ki je prinesel njegov potni list. Pri preverjanju v evidencah so policisti ugotovili, da ima zaveden ukrep, in sicer “prijetje s privedbo”, ki ga je razpisal Interpol Buenos Aires, Argentina. Obvestili so preiskovalnega sodnika, ki je naročil, da se ga privede na sodišče. Po zaslišanju je
preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Kopru zanj odredil pripor, popoldan pa so ga policisti predali Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper.

Tudi 20-letni državljan Kolumbije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj prav tako odredil pripor.