Zaustavili proizvodnjo Galaxy Note 7

Zaustavili proizvodnjo Galaxy Note 7

-
0 78

Po objavi poročil, da so se tudi zamenjane baterije na pametnem telefonu Galaxy Note 7 pri polnjenju vnele in eksplodirale, so iz južnokorejskega Samsunga sporočili, da dokončno ustavljajo proizvodnjo tega modela, prav tako je ustavljena prodaja.

Najprej so sprejeli začasen ukrep prilagajanja proizvodnje, zdaj pa so vse potrošnike, ki uporabljajo tako originalno različico telefona kot tiste, ki že imajo zamenjano baterijo, pozvali, naj svoje naprave ugasnejo in jih nehajo uporabljati, dokler preučujejo poročila o novih vžigih že zamenjanih baterij.

Ker je “varnost potrošnikov na prvem mestu”, bodo vse ponudnike svojih telefonov pozvali, da prenehajo prodajo in zamenjavo telefona Galaxy Note 7, medtem ko poteka preiskava.

Južnokorejsko ministrstvo za promet je v torek pozvalo potrošnike, naj ne uporabljajo ali polnijo svojega telefona Note 7 na letalu. Originalno različico telefona so na svojih poletih že pred tem prepovedale številne letalske družbe po svetu.

Samsung je na začetku septembra ustavil prodajo novega modela pametnega telefona Galaxy Note 7 in odpoklical 2,5 milijona aparatov, potem ko se jih je nekaj med polnjenjem baterije vnelo. Težavo so želeli rešiti z zamenjavo baterije, ki so jo vstavljali v zamenjane telefone, a kaže, da tudi pri zamenjanih baterijah težave ostajajo.

(24ur.com)