Zimska jutra, pomladni popoldnevi

Zimska jutra, pomladni popoldnevi

-
0 66

Zjasnilo, po nižinah in kotlinah pa bo zjutraj še plitva plast megle ali nizke oblačnosti. Jutro bo sončno v višjih legah in na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo hladno, na Gorenjskem do -7 stopinj, od Koroške do Pomurju bo minus 5, v osrednjem delu in na JV bo minus 2 stopinji, na Primorskem od 0 do 2 stopinji.

Februarsko sonce je že precej močno in jutri dopoldne bo hitro opravilo z nizko oblačnostjo po nižinah. Čaka nas sončen dan, temperatura bo višja kot danes, burja na Primorskem bo popoldne oslabela. Tukaj se bo ogrelo nad 10 stopinj. Na Goriškem bo 12 stopinj Celzija.Toplo bo tudi drugje po Sloveniji, saj bodo temperature od 6 do 9 stopinj.

Torek bo zelo primeren dan za obisk gora, saj bo bo sončno in razmeroma toplo. Vetra bo zelo malo, pihal bo šibak vzhodnik. Na 1500m bo sredi dneva malce nad ničlo, na 2500m pa -2 stopinji. Še prejšnji teden so Alpe dobile zajetno pošiljko snega. Ponekod so se sprožili snežni plazovi, usoden je bil današnji plaz v Tignesu. Tudi pri nas bodite previdni, predvsem na prisojnih pobočjih, kjer se bo snežna odeja čez dan močno zmehčala. Nevarnost proženja snežnih plazov nad 1500m nadmorske višine je zmerna, torej 2. stopnje na 5 stopenjski lestvici.

V sredo zjutraj bo po nižinah še nekaj kratkotrajne megle, dan pa nam bo prinesel sončno in prijetno toplo vreme. Zjutraj bo nekaj stopinj pod ničlo, čez dan pa se bo v glavnem ogrelo nad 10 stopinj. Sončen in suh bo tudi četrtek, zjutraj bo še nekaj megle, čez dan bo nebo praktično brez oblačka. V petek bo oblakov nekoliko več, še zmeraj pa bo glavno besedo imelo sonce.