Zjutraj bolj zimsko, čez dan do 23°C

Zjutraj bolj zimsko, čez dan do 23°C

-
0 110

Ponoči bo jasno, po nižinah pa bo do jutra marsikje nastala megla. ++ Najnižje jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli 5 stopinj. Na Goriškem 7, ob morju 9. Povsem zimsko pa bo v Alpskih dolinah, stopinja nad ničlo.

Del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, a sonce bo kmalu prevzelo pobudo. Krasen sončen dan je pred nami, oblakov ne bo veliko, tudi temperature bodo prijetne.  Najbolj se bo ogrelo na Primorskem in na JV Slovenije, kjer bo 22 oz. 23 stopinj. Drugje po Sloveniji bodo temperature od 19 do 21, na Gorenjskem do 17 stopinj.

Jutri bo v gorah suho in sončno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj oblačnosti. V sredogorju bo pihal šibak, v visokogorju pa zmeren severni veter. K nam bo dotekal toplejši zrak, na 1500m bo okoli 8 stopinj, na 2500m 3.

V soboto bo večinoma jasno. Zjutraj bo 7, čez dan vse do 22 stopinj. Nedelja bo oblačna, nastajale bodo krajevne plohe, količina padavin bo majhna. Večinoma oblačen z občasnimi rahlimi padavinami bo tudi ponedeljek, jutro ne bo hladno, dnevne temperature pa bodo nekoliko nižje, okoli 18 stopinj Celzija.