Zjutraj na ‘dilo’ in varneje do cilja

Zjutraj na ‘dilo’ in varneje do cilja

-
0 242

Žal je na slovenskih cestah letos umrlo preveč ljudi. V enakem obdobju je umrlo mnogo več ljudi kot lani. Četrtek je v znamenju akcije, t.i. maratonske akcije nadzora prehitrih. Pa vendar so še vedno zanimivi vozniki in voznice, ki očitno malce zamujajo oz. prepozno vstajajo, se zbudijo. In potem minutni manjko ‘lovijo’ na cestah, ki se vedno ne konča po željah.

V slovenski družbi radi poudarjamo pomen varnosti v prometu, a v isti sapi te prehiti vozilo, ki ima na zadnjem oknu, ali pa na zadnjih vratih, poiimensko ‘naliman’ svoj podmladek, ki nas opozarja na previdnost. Vendar te isti, s temi opozorili, so eni največjih norcev na cesti. Vsekakor ne vsi.

Ja, drugega ni, da se bo morala družina zbuditi kakšno minuto oz. uro prej. Jutranji družinski ritual pač zahteva določen čas oz. priprave na odhod. In starš-a najverjetneje ve-sta, koliko minut potrebuje družina, da se umijejo, pokakajo, nahranijo in razvozijo do vrtca, šole…do svojega delovnega mesta.

In starši, ki delajo v na delovnem mestu, ki za ovinkom oz, bolj oddaljenem mestu,  imajo t.i. boljšo računico, kot nekdo, ki ima vrtec, šolo, službo pred nosom. Slednji radi kasnijo.