Zjutraj toplo, čez dan toplo

Zjutraj toplo, čez dan toplo

-
0 147

V večjem delu Evrope bo pod območjem ciklona precej toplo. Najobilnejše padavine bodo v srednji Evropi, ob toplem in vlažnem jugozahodniku bo pogosto deževalo tudi ob gorskih pregradah na južni strani Alp. Z Britanskega otočja pa se nad celino že spušča hladna fronta, ki bo v soboto zajela  Alpe.

V naslednjih urah se bo oblačnost zgostila in že sredi noči se bodo na Primorskem in Notranjskem začele pojavljati manjše padavine. Nekaj več jasnine in suho vreme bo ob okrepljenem jugozahodniku ostalo na vzhodu Slovenije.

Jutro bo v večjem delu države toplo, izjema bodo le zatišne lege Koroške in nekatere alpske doline, kjer se bo še lahko ohladilo blizu ledišča. V večjem delu Slovenije bo od 7 do 11 stopinj. Čez dan bo ob naši vzhodni meji spremenljivo oblačno in večinoma suho. Drugod pa bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše in močnejše na prevetrnih straneh hribovskih oz. gorskih pregrad. Pihal bo JZ veter, ki bo najmočnejši na Vzhodu, ob morju bo dopoldne zapihal jugo.

Zelo toplo bo. Ob jugozahodniku bo vse od Bele krajine do Pomurja vse do 15 stopinj Celzija. V osrednjem delu bo 12, na Koroškem in Gorenjskem okoli 10, medtem ko bo ob morju do 14 stopinj.

V soboto bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. Manj padavin in morda kakšen sončni žarek bo v Pomurju. Pihal bo JZ veter, ob morju jugo. V noči na nedeljo bodo padavine ponehale. Spremenljivo oblačno bo in suhgo, le na Primorskem in Notranjskem lahko popoldne rahlo dežuje. Podobno vreme z manjšimi padavinami na Z in več sonca na V države nas čaka tudi v prvih dneh novega tedna.