100 let Knafelčeve markacije in nagradni natečaj

0
173

Prepoznavna bela pika, obrobljena z rdečim kolobarjem, ki kaže pravo pot planincem in pohodnikom, letos praznuje 100 let. Leta 1922 jo je iznašel takratni načelnik markacijskega odbora Slovenskega planinskega društva Alojz Knafelc, ki je bil rojen v Novem mestu. V počastitev 100. obletnice znamenite Knafelčeve markacije, je od septembra na stičišču Pugljeve ulice in Župančičevega sprehajališča postavljeno spominsko obeležje, Mestna občina Novo mesto in Planinsko društvo Krka Novo mesto pa želita zavest o pomenu Knafelčeve markacije za razvoj planinstva in zdravega sloga življenja razširiti tudi z nagradnim likovnim in fotografskim natečajem. V nedeljo, 18. septembra 2022, ob 11. uri bodo na stičišču Pugljeve ulice in Župančičevega sprehajališča v Novem mestu odprli obeležje. Slavnostni govornik bo predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan. V kulturnem programu bo nastopil Mešani pevski zbor Krka.

Svoj likovni izdelek na temo markacije in pohodništva ali fotografijo markacije v zanimivem okolju lahko Mestni občini Novo mesto posredujete do 15. novembra, izstopajoče izdelke in fotografije pa bodo nagrajene s praktičnimi nagradami. Podrobnosti natečaja so objavljene na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Likovni natečaj:

Ustvarite likovne izdelke na temo markacije in pohodništva.

Fotografije izdelkov do 15. 11. 2022 pošljite na naslov kabinet@novomesto.si.

Fotografije izdelkov lahko objavite tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, s ključniki #100letnapravipoti #markacija #novomesto. Vaše objave bodo delili tudi na družbenih omrežjih Mestne občine Novo mesto.

Fotografski natečaj:

Fotografirajte markacijo – v zanimivem okolju, pri zanimivi aktivnosti, s pohodniki ali brez.

Fotografije do 15. 11. 2022 pošljite na naslov kabinet@novomesto.si.

Fotografije izdelkov lahko objavite tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, s ključniki #100letnapravipoti #markacija #novomesto.

Vaše objave bodo delili tudi na družbenih omrežjih Mestne občine Novo mesto.

Potek obeh natečajev:  Natečaja bosta potekala do 15. 11. 2022. Izdelke in fotografije bo ocenila komisija, izstopajoči izdelki in fotografije  bodo nagrajeni.

Nagrade: Izstopajoči izdelki in fotografije bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami, ki jih poklanjajo Planinsko društvo Krka Novo mesto, Planinska zveza Slovenije in Mestna občina Novo mesto.