četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenija1032 novih okužb

1032 novih okužb

V četrtek je bilo potrjenih 1032 okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 15,5 odstotka. V četrtek je bilo opravljenih tudi 27.189 hitrih antigenskih testov (HAT). S covidom-19 je umrlo deset bolnikov. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 500 bolnikov, 108 jih potrebuje intenzivno nego. 7-dnevno povprečje potrjenih okužb znaša 895.

V treh regijah (obalno-kraški, goriški in koroški), ki so glede na epidemično stanje obarvane rdeče, ponovno velja omejitev gibanja na regijo. Policijska ura po vsej državi traja od 22. do 5. ure. Vstop v Slovenijo pa je mogoč le z negativnim PCR-testom.

Odlok o omejitvi gibanja, ki ga je vlada sprejela v sredo, določa tudi izjeme, ko posameznik lahko prehaja med rdečimi in drugimi regijami. Pri prehajanju pa mora imeti posameznik pri sebi dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja izjeme, in lastnoročno podpisano izjavo. Čeprav v odloku ni izrecno navedeno, med izjeme za prehod meja rdečih regij spadajo tudi šolarji, ki se vozijo iz rdeče obarvanih regij v izobraževalne ustanove v druge regije. (MMC RTV Slo)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča