četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenija1049 okužb, v SB Nm 41 covid bolnikov

1049 okužb, v SB Nm 41 covid bolnikov

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 41 COVID bolnikov, od tega 11 na intenzivnem oddelku. Ventiliranih je trenutno 11 pacientov, sprejemajo pa dvanajstega, ki ga bodo prav tako morali ventilirati. Trenutno je najmlajši bolnik na intenzivnem Covid oddelku star 41 let, najstarejši pa 76.

Povprečna starost na intenzivnem Covid oddelku je 63 let, na običajnem Covid oddelku pa 68 let. Starostna stopnja hospitaliziranih je nižja kot v preteklih dveh valovih. To dejstvo po eni strani pripisujemo učinku cepljenja najstarejših, po drugi strani, pa tudi temu, da je veliko starostnikov, predvsem tistih iz DSO-jev Covid že prebolelo.

Zaradi poznih zapletov COVID-a smo sprejeli nekaj bolnikov na kardiološki in pljučni oddelek, nismo pa še imeli primera, da bi bolnik, ki se je ponovno okužil ali je dobil okužbo po cepljenju, potreboval hospitalizacijo, so sporočili iz SB Nm.

Ob opravljenih 4588 PCR-testih so pristojni v ponedeljek potrdili 1049 okužb z novim koronavirusom, kažejo podatki covid-19 Sledilnika. Sedemdnevno povprečje okužb je znova naraslo, saj je bilo v primerjavi s preteklim prazničnim ponedeljkom opravljenih bistveno več testiranj.

Delež pozitivnih testov je znašal 22,9 odstotka.  Po podatkih covid-19 sledilnika je v državi trenutno aktivno okuženih 13.786 oseb. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 1019,1.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča