sreda, 24 aprila, 2024
DomaGospodarstvo120 bencinskih servisov OMV madžarskemu Mol - u

120 bencinskih servisov OMV madžarskemu Mol – u

Madžarska skupina Mol je podpisala pogodbo o nakupu 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija, v kateri že ima 7,75-odstotni delež. Dogovorjena kupnina za celoten delež znaša 301 milijon evrov. Nakup morajo odobriti še pristojni organi za varstvo konkurence.

OMV je trenutno drugi največji igralec na slovenskem trgu naftnih derivatov z nekaj več kot 20-odstotnim deležem. Največjega, nekaj manj kot 60-odstotnega, ima družba Petrol s 318 bencinskimi servisi. Slednji so že februarja sporočili, da za nakup bencinskih servisov OMV niso zainteresirani.

Madžarski Mol zadnja leta krepi svojo prisotnost na slovenskem trgu. Trenutno imajo pri nas 53 bencinskih servisov, zdaj pa bodo v last pridobili še 120 bencinskih servisov OMV po vsej državi.

Zanimanje za nakup bencinskih servisov OMV v Sloveniji je sicer pokazalo kar nekaj družb, poleg Mola tudi poljska energetska družba PKN Orlen, azerbajdžanski SOCAR in ruski Lukoil.

Avstrijski OMV je februarja napovedal, da namerava v okviru programa prodaje naložb med drugim prodati tudi 92,25-odstotni delež v družbi OMV Slovenija. Za STA so pojasnili, da gre za korak v smeri optimizacije portfelja naložb, in dodali, da je prezgodaj za odgovore o tem, komu jih bodo prodali. OMV ima v Sloveniji bencinske servise pod znamkami OMV, Eurotruck, Avanti in Diskont. Prisoten je tudi z družbo OMV Marine, ki pa je, kot so pojasnili, ne bodo prodali. (STA)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča