petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenija1253 okužb, v nedeljo znana odločitev o ukrepih

1253 okužb, v nedeljo znana odločitev o ukrepih

V petek je bilo po podatkih vlade ob 6767 PCR-testih ugotovljenih 1253 okužb z novim koronavirusom, kar predstavlja 18,5 odstotka pozitivnih testov. Opravljenih je bilo tudi več kot 32.000 HAT-testov. Umrli so trije bolniki. V bolnišnicah je trenutno hospitaliziranih 497 oseb, od tega 107 na intenzivni negi.

Med regijami se edino Posavje še uvršča v rumeno fazo glede na povprečje okužb, tri regije (koroška, goriška in obalno-kraška) pa se uvrščajo v rdečo fazo. Preostale so v oranžni.

Epidemične razmere se tako še naprej poslabšujejo, zato nas v prihodnjih dneh verjetno čakajo zaostritve ukrepov. Strokovna svetovalna skupina ima več predlogov, med drugim popolno zaprtje države. Po informacijah nekaterih medijev naj bi bilo to do 14-dnevno, skoraj zagotovo pa naj bi bile prihodnji teden zaprte nekatere trgovine in gostinski lokali. Med predlogi strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje naj bi bila tudi omejitev gibanja v okolici doma z izjemami odhoda v službo, obiska živilske trgovine, zdravnika ali lekarne. Neuradno del vlade ni naklonjen popolnemu zaprtju, tudi zaradi gospodarske škode.

Odločitev bo vlada sprejela v nedeljo po srečanju predsednika države Boruta Pahorja s predstavniki parlamentarnih, po večini vladnih strank in stroke na Brdu pri Kranju. (MMC RTVSlo)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča