torek, 23 aprila, 2024
DomaKronika129 nujnih primerov

129 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 12. 2020 in 4. 1. 2021 intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 566 klicev.

Nasilje v družini

Črnomaljski policisti so bili 1. 1. v jutranjih urah obveščeni o nasilje v družini v okolici Črnomlja. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtev in ugotovili, da je 49-letni nasilnež izvajal fizično nasilje nad partnerko in razbijal inventar v počitniški hiši. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V Gribljah na območju PP Črnomelj je 1. 1. nekaj po 18.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Med 30. 12. in 31. 12. je v Gorenjem Maharovcu na območju PP Šentjernej neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli sto evrov premoženjske škode.

Kršitelja pridržali

Policisti PPP Novo mesto so 31. 12. v Zagorici pri Velikem Gabru ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 32-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola, so pridržali in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 1. 1. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Otoški cesti, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v varovalno ograjo, jo poškodoval in pobegnil s kraja nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Na podlagi ugotovitev in zbranih obvestil so 48-letnega povzročitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi in Prilip (PP Brežice) izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z dvema državljanoma Maroka in državljanom Libije še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča