14 novih okužb, nihče na intenzivni negi

0
545

V soboto so v Sloveniji opravili 560 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 14 novih okužb, je vlada objavila na Twitterju. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 16 bolnikov, od teh pa nihče ne potrebuje intenzivne nege, prav tako včeraj niso nikogar odpustili iz bolnišnice. Število umrlih ostaja pri 111, številno aktivnih okužb pa je trenutno 261. Do zdaj so v Sloveniji sicer skupno potrdili 1841 okužb.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v desetih slovenskih občinah, največ v Murski Soboti in Kranju, v vsaki po tri. Prvo okužbo nasploh pa so v soboto odkrili v občinah Velika Polana in Radenci. Največ okužb z novim koronavirusom so doslej potrdili v Ljubljani, skupaj 319, od tega eno v soboto.

V soboto so en nov primer okužbe odkrili pri zaposlenem v enem izmed slovenskih domov za starejše občane in pri enem stanovalcu doma.

Med 14 novookuženimi so trije otroci, mlajši od štirih let, dva človeka sta stara od 15 do 24 let, trije novookuženi spadajo v starostno kategorijo od 25 do 34 let, po ena okužba pa je bila potrjena v starostnih skupinah od 45 do 54, od 55 do 64 in od 65 do 74 let. Ena okužena oseba je starejša od 85 let.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj