18. maja v vrtce in šole, v kampe 1. junija

0
2360

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ravnatelje vrtcev in šol tudi uradno seznanilo s časovnico, po kateri bo potekalo postopno odpiranje vzgojno-izobraževalnih ustanov. Tudi po njej velja, da se 18. maja odpirajo vrtci in šole za učence prvega triletja, medtem ko se učenci devetih razredov v šolo vračajo 25. maja. Istega dne bi zagotovili tudi organizacijo dejavnosti za otroke z učnimi težavami (od 4. do 8. razreda), ki v tem šolskem letu niso uspeli doseči minimalnih standardov znanja pri posameznih predmetih in bi lahko njihova ocena do zaključka pouka pri posameznih predmetih bila negativna.

V kampe 1. junija

Sprva se je sicer govorilo o odprtju postajališč za avtodome in kampov 12. maja, kar je po poročanju revije Avto-Dom tudi potrdilo tudi gospodarsko ministrstvo. Na ministrstvu so takrat sicer opozorili, da mora biti predlog sprejet tudi na vladi, dodatna navodila pa bi morala pripraviti NIJZ ter ministrstvo za zdravje.

Zakaj je prišlo do odložitve odprtja, v tem trenutku ni znano, so pa na ministrstvu za gospodarstvo potrdili, da bodo kampi in hoteli odprti od 1. junija, razen v primeru poslabšanja epidemiološke slike. Manjši nastanitveni objekti, ki imajo do 30 sob, pa bi lahko bili odprti že v sredini tega meseca.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj