četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenija1836 okužb, Avstrija odpravlja ukrepe

1836 okužb, Avstrija odpravlja ukrepe

V petek so v Sloveniji ob 1565 PCR-testih in 11.568 hitrih antigenskih testih potrdili 1836 okužb z novim koronavirusom. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev še naprej upada. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 26.692 primerov aktivnih okužb, kar je 1900 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1639, kar je pet več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev še naprej upada in trenutno znaša 1264, kar je 91 manj kot dan prej.

V Avstriji so odpravili večino ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, tudi pogoj PCT. V nekaterih delih države, denimo v prestolnici Dunaj, sicer še naprej veljajo strožji epidemiološki ukrepi kot na zvezni ravni. Pogoj PCT bo tako za zaposlene kot obiskovalce še naprej v veljavi v avstrijskih domovih za starejše in bolnišnicah. Omenjeni pogoj že od 19. februarja velja za vstop v Avstrijo.

V določenih primerih so ponekod še naprej obvezne ali priporočene zaščitne maske tipa FFP2. Te ostajajo obvezne za območja z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom, kot so domovi za starejše, bolnišnice, javni potniški promet, prodajalne z osnovnimi življenjskimi potrebščinami ter lekarne, banke in pošte. Za vse ostale zaprte prostore velja priporočilo za zaščito masko tipa FFP2. Na Dunaju pa so tovrstne maske še naprej obvezne v vseh trgovinah.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča