nedelja, 16 junija, 2024
DomaKronika20 nesreč, 10 vlomov, 11 tatvin, zaseg vozil

20 nesreč, 10 vlomov, 11 tatvin, zaseg vozil

Med vikendom so policisti PU Novo mesto obravnavali dvajset prometnih nesreč, od tega ena s hudimi in tri z lažjimi poškodbami, devet je bilo trkov z divjadjo.

V petek dopoldne je 57-letni voznik osebnega avtomobila na cesti Javorovica – Šmarje, domnevno zaradi vožnje preblizu desnega roba, izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v gospodarsko poslopje ob cesti. Voznik je iz kraja odšel peš, a so ga policisti prestregli in pripeljali nazaj na kraj nesreče. Zaradi sume vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.27 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za voznika in vozilo so poskrbeli njegovi sorodniki.

V soboto dopoldne je 46-letna motoristka na cesti iz Novega mesta proti Metliki pri prehitevanju spregledala, da je voznica v koloni vozil že začela zavijati levo. Pri trku je padla po tleh in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v novomeško bolnišnico. Pri nobenem od udeležencev niso ugotovili prisotnosti alkohola.

V nedeljo popoldne je pri Stranski vasi 18-letni voznik osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom – zapeljal je iz vozišča in nato po brežini navzdol, nakar je trčil v drevo. Bil je pripet z varnostnim pasom in se je v nesreči lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen.

Kriminaliteta

Policisti so obravnavali deset vlomov in enajst različnih tatvin.

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v osebni avtomobil v Praprečah pri Temenici. Lastniki iz Trebnjega so to ugotovili šele naslednje jutro in prijavili na številko 113. Po prvih ugotovitvah so storilci v avtu našli kuverto z nekaj denarja. Skupaj so lastnikom povzročili za okoli tisoč evrov škode.

V Velikem Slatniku so v soboto dopoldne pogrešili frezo znamke Simplicity. Policisti so opravili ogled, saj so storilci v zadnjih dneh na silo poškodovali dvoje vrat na gospodarskem poslopju in odpeljali frezo. Lastnikom so povzročili za okoli osemsto evrov škode.

V soboto med 9.30 in 10.40 uro je neznanec izkoristil priložnost in Pod Goro v Krškem razbil steklo na parkiranem avtomobilu ter odnesel nahrbtnik z denarnico in dokumenti. Skupaj so povzročili za okoli sedemsto evrov škode.

Policisti so v soboto popoldne opravili ogled vloma v hišo in garažo v Kettejevem drevoredu v Novem mestu. Hiša je bila 14 dni brez stanovalcev. Storilci so odnesli akumulator motornega kolesa, več kosov nakita, dva električna podaljška na kolutih po 30 in 50 metrov, več električnih podaljškov različnih dimenzij, obrezovalnik žive meje, samokolnico, motorno žago znamke Stihl, bakreno ročno škropilnico, nahrbtno kosilnico Stihl, visokotlačni čistilec znamke HDEM 1901 Zubehoren (modro črne barve)… Ocenjujejo, da je skupne škode za okoli sedem tisoč evrov.

V noči iz sobote na nedeljo so vlomili iz domače delavnice v Dolenjem kamenju v Novem mestu ukradli štiri motorne žage, agregat in plastično posodo z dvajset litri dizelskega goriva. Škode je za okoli dva tisoč evrov.

Metliški policisti so v nedeljo popoldne obravnavali več vlomov v zidanice vinorodnega okoliša Plešivica (okolica Trnovca). Ponoči so storilci odnesli kosilnico na nitko Husquarna, štiri plastične posode z gorivom, športne copate in čevlje, brezžični zvočnik. Po prvih ocenah je škode za več kot tri tisoč evrov.

Na Malem Orehku so v nedeljo popoldne prijavili vlom v zidanico – storilci so odnesli zračno puško, lastnikom pa skupaj s škodo na vratih naredili za okoli 240 evrov škode.

Zasegi vozil večkratnim kršiteljem

Brežiški policisti so v petek dopoldne kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Krškega. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, na avtu pa so nameščene tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil. Avto so mu zasegli, zoper njega pa uvedli postopek o prekršku.

V noči iz petka na soboto so novomeški policisti v Žabji vasi ustavili 31-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je voznici vozniško dovoljenje poteklo. Vozilo so ji zasegli.

Metliški policisti so v soboto popolne kontrolirali 20-letnega voznika iz okolice Metlike. Ugotovili so, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Na avtu je imel tablic drugega vozila, avto pa ni bil registriran.

Brežiški policisti so proti večeru ustavili 31-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem. V postopku so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so mu zasegli.

V Dobravi pri Škocjanu so v nedeljo opoldne ustavili 22-letno voznico osebnega avtomobila iz Novega mesta. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji avto zasegli in uvedli postopek o prekršku.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča