20 policistov in trije občani prejeli odlikovanja

0
168

Generalni direktor policije Marjan Fank in ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar sta danes, 22. decembra 2017, v Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost.

23 pogumnim in srčnim prejemnikom, ki so se izkazali s svojimi dejanji, sta iskreno čestitala za izjemen prispevek k varnosti državljanov in ugledu slovenske policije ter poudarila, da smo ponosni nanje in da nam je lahko njihovo ravnanje vsem za zgled.

Kot priznanje za svoja izjemna dejanja so medalje za hrabrost in požrtvovalnost prejeli trije občani in 20 policistov, od teh eden, ki je že upokojen. V kritičnih in pogosto zelo dramatičnih situacijah so se odzvali hitro in mirno, brez pomisleka so priskočili na pomoč in naredili prav vse, kar so lahko, da bi rešili tuje življenje, četudi so bili pri tem sami izpostavljeni veliki nevarnosti.

Medaljo za hrabrost je med drugimi prejel tudi občan Matija Rigler, doma z območja občine Ribnica.  22. julija je bil kot voznik traktorja soudeležen pri trčenju z osebnim avtomobilom. Slednji je zagorel, v njem pa je ostal ukleščen poškodovani voznik. Avtomobil je bil že skoraj v celoti v plamenih, Riglerju pa je voznika kljub opeklinam svojih rok uspelo nekako potegniti ven in odvleči toliko vstran, da sta bila oba na varnem. Gre za izjemno hrabro dejanje, saj je občan svoje življenje in zdravje izpostavil veliki nevarnosti zaradi možnosti eksplozije vozila.

Medaljo za požrtvovalnost sta prejela tudi dva policista PU Novo mesto oz. policista PP Sevnica Marko Turšič in pomožni policist Beno Dergan, ki sta 29. julija na izjemno zahtevni strmini brez plezalne opreme tvegala svoje življenje, da sta pomagala hudo ranjeni ženski, ki je padla s plezalne stene pod Lisco.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj