petek, 29 marca, 2024
DomaLokalno21 tujih policistov na južno mejo, Poklukar kritičen

21 tujih policistov na južno mejo, Poklukar kritičen

Slovenskim policistom se je na meji s Hrvaško pridružilo 21 kolegov iz Estonije, Litve in Poljske, ki bodo pomagali pri izvajanju ukrepov za obvladovanje nezakonitih migracij. Pozdravila sta jih notranji minister Hojs in generalni direktor Policije Olaj, ter napovedala, da jim bodo kmalu sledili še drugi. Pomoč peščice tujih policistov pri varovanju državne meje pomeni izgubo državne suverenosti in nož v srce slovenski policiji,” ob tem izpostavlja nekdanji minister za notranje zadeve Poklukar. Naši južni sosedje pa o mednarodni krepitvi slovenske policije ob meji medtem ne vedo prav veliko.

“Danes je ponižujoč dan za Slovenijo in slovensko policijo. Pomoč peščice tujih policistov pri varovanju državne meje pomeni izgubo državne suverenosti in nož v srce slovenski policiji,” pa se je medtem na družbenem omrežju Facebook na prihod 21 tujih policistov ostro odzval nekdanji notranji minister Boštjan Poklukar. “Zaman so bile vse žrtve miličnikov, teritorialcev in civilistov v vojni za Slovenijo,” je dodal.

Sicer pa lahko potrdimo, da je manj ilegalnih prehodov državne meje. Še vedno se to dogaja, ampak večina tujcev, ilegalcev, mejo prečka kot t.i. skriti tovor na vozilih. Manj pa je t.i. fizičnih (peš) prehodov meje. Bomo videli, s čim bodo postregli toplejši meseci.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča