2226 okužb in 8063 testov

0
1505

Uradni podatki kažejo, da je število novookuženih znova naraslo. Če je bil v ponedeljek delež pozitivnih testov 23,27-odstoten, tokrat znaša 27,61. V torek so tako potrdili 2226 okužb z novim koronavirusom, pristojni pa so opravili 8063 testov. V bolnišnici se trenutno zdravi 1297 bolnikov s težjim potekom bolezni, na intenzivni negi pa sta 202 pacienta. V domačo oskrbo so sicer iz bolnišnice odpustili 113 bolnikov, umrlo pa je 43 ljudi. 

Po besedah vodje svetovalne skupine za covid-19 Bojane Beović novi koronavirus še vedno v veliki meri kroži med prebivalstvom, razmere pa se še ne izboljšujejo, zato bo skupina vladi ta teden predlagala podaljšanje veljavnih ukrepov. O morebitnih spremembah bi se lahko pogovarjali šele takrat, ko bodo nazadnje sprejeti ukrepi pokazali učinek – to je proti koncu tega tedna, je ocenila. 

“Zelo verjetno v Sloveniji nismo vzpostavili splošne zavesti, da je treba okužbo obvladati. To ni naša skupna naloga, vsaj tega ni občutiti, vsaj prek objav v medijih, v katerih je približno uravnoteženo, da se moramo vsi ukvarjati z epidemijo in problemi vsakega posameznika, ki jih ima zaradi epidemije, ampak jih ima zato, da bi obvladali virus,” je Beovićeva povedala v izjavi za medije. “Ljudje se pritožujejo, da so izgubili službe, ampak ne vedo, da je to neposredno povezano z zasebnimi druženji, ki jih še vedno imajo,” je dodala.

“Če ukrepe sprostimo, bomo imeli v trenutku izjemen porast okužb. Nobenega manevrskega prostora nimamo, da bi ukrepe sproščali. Če krivulje ne bomo obrnili navzdol, bomo tedne živeli z ukrepi in s takim številom bolnikov v bolnišnicah, kot jih imamo, ki komaj omogočajo dostojno obravnavo,” je opozorila.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj