26-letni Iračan nad taksista z olfa nožem in grozil policistoma

0
207

Policisti PU Nova Gorica so posredovali več podrobnosti o incidentu pri Vogrskem. Osumljenec je v taksi vstopil v Vrtojbi, ko pa je taksist ugotovil, da za vožnjo do Ljubljane nima sredstev, je želel prekiniti vožnjo. 26-letni iraški državljan ga je napadel z olfa nožem, potem pa je napadel še policista, ki sta ga onesposobila s strelom v nogo.

Osumljenec se je zadrževal v okolici nekdanjega mejnega prehoda Vrtojba in od trgovke v bližnji trgovini zahteval, da mu pokliče taksi vozilo. Odzval se je taksist iz Nove Gorice, odpeljala pa sta se v smeri Ljubljane. Ko je taksist ugotovil, da mu osumljenec vožnje ne bo mogel plačati, je želel prekiniti vožnjo. Na poti od Vrtojbe do izvoza Vogrsko se je očitno zgodil napad z olfa nožem – taksista je osumljenec poškodoval po desni strani vrata.

Kaj so o osumljencu ugotovili policisti?

Osumljenec pri sebi ni imel dokumentov, telefona ali denarja. Policisti so ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Iraka, intenzivno pa so preiskovali tudi njegov status znotraj Evropske unije. Ugotovili so, da je v letu 2018 in 2019 že bival v Nemčiji, kjer je vložil tudi prošnjo za pridobitev statusa azila, ki mu ga naj ne bi odobrili. Leta 2017 je bil 26-letnik evidentiran tudi v Franciji. V Slovenijo je prišel preko Italije in pot želel nadaljevati proti Ljubljani, razloga za to pa policistom še ni uspelo ugotoviti. Prav tako še niso pridobili podatkov, kje je sploh vstopil v schengenski prostor.

Sumijo ga poskusa odvzema motornega vozila, preprečitve uradnega dejanja in tudi poskusa umora oziroma povzročitve lažje telesne poškodbe.

Govekar je poudaril, da pri delu redko uporabijo strelno orožje, ob tem pa dodal, da sta v tem primeru policista po prvih ugotovitvah svoje delo opravila strokovno ter tudi on izpostavil, da ustanovitev komisije v tem primeru ni nič nenavadnega, saj to predvideva zakon.

V preiskavi do zdaj niso ugotovili, da bi bil taksist kakor koli povezan s sprovajanjem, čeprav je bila to na začetku smer, ki so jo preiskovali, saj so v preteklosti taksisti že bili vpleteni v tihotapstvo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj