26 nesreč, pijana tudi kolesarja

0
487

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 23. 9. in 26. 9. intervenirali v 141 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe,
poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Izsledili pijanega povzročitelja dveh prometnih nesreč

Policiste PP Novo mesto so 23. 9. nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na Dolžu, kjer naj bi na parkirnem prostoru voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa pri Zajčjem vrhu voznika izsledili in ustavili. Ugotovili so, da je 39-letni kršitelj povzročil še eno prometno nesrečo, ko je peljal iz smeri Dolža proti Zajčjem vrhu je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo ob stanovanjski hišo. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. VW golf so mu zasegli in o vseh kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Novo mesto so bili 23. 9. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Levičnikovi cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 35-letna voznica, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 31-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kolesarja pod vplivom alkohola

23. 9. okoli 19.30 smo bili obveščeni o padcu kolesarja v Semiču. Policisti so ugotovili, da je 52-letni kolesar v bližini železniške postaje izgubil oblast nad kolesom, padel in si poškodoval glavo. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligramov alkohola.

O padcu kolesarja so bili črnomaljski policisti obveščeni tudi 24. 9. nekaj po 19. uri. Ugotovili so, da se je nesreča zgodila na Kolodvorski cesti, kjer je 41-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli, policisti pa so še ugotovili, da je pod močnim vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligramov alkohola. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog in uvedli postopek o prekršku.

Z neregistriranim avtom in brez vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Dolenjih Skopicah so brežiški policisti 23. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so 24. 9. zvečer pri Vinjem vrhu pri Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 32-letniku so zasegli neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajodrugemu vozilo. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

23. 9. popoldne je iz prodajalne v Črnomlju neznanec odtujil suhomesnate izdelke v vrednosti okoli 120 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17. 9. in 23. 9. so neznanci z dvorišča podjetja odtujil okoli 300 palet in s tatvino povzročili za 2500 evrov škode.

V gozdu v kraju Kostanjek na območju PP Krško je 24. 9. nekdo vlomil v bager in odtujil motorno žago. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1400 evrov škode.

Nesreča pri delu

23. 9. smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Policisti PP Trebnje so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju naselja Repče. Po prvih zbranih obvestilih naj bi se 50-letni moški poškodoval pri upravljanju z viličarjem, ko je nameraval dvigniti zadnji del tovornega vozila in je s kovinsko palico posegel v tovorno vozilo. Zaradi hujše poškodbe glave je bil kasneje odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Nm.