286 okuženih, tudi trgovke? Kupci negotovi

1
18417

V Sloveniji je potrjenih 286 primerov okužbe s koronavirusom, testiranih je bilo 8730 ljudi.Pristojni so po pregledu stanja na terenu ugotovili pomanjkanje zaščitne opreme, predvsem za zdravstvene delavce, ki se z epidemijo spopadajo v prvih bojnih vrstah. Zaloge naj bi danes okrepila večja pošiljka.

In ob poplavi različnih informacij je tudi ta, da naj bi bila v eni izmed novomeških trgovin, slednja se ne ukvarja s prodajo živil, z virusom okužena najmanj ena oz. tri zaposlene. Na nas se je obrnilo več ljudi, ki so nam to sporočili in sprašujejo, kdaj bodo dobili potrditev te informacije in kako naj ravnajo, naj gredo na pregled, testiranje. Izvedeli smo, da so zaposleni iz trgovine in njihovi svojci v t.i. samoizolaciji. Od odgovornih v Sloveniji pričakujemo, da obvestijo kupce, tako kot so to storili v primeru potnikov na letalu. Vsekakor pa velja, da za slednje niso krive zaposlene! Trgovina je zaprta.

V enem izmed pisem je bralka zapisala: Predvčerajšnjim sem se odpravila v  …….. Novo mesto po nekaj nujnih izdelkov in opravila tudi hiter nakup v ……. Naslednji dan so to trgovino zaprli. Zvečer sem od sicer neuradnega vendar, po mojem mnenju, zanesljivega vira izvedela, da naj bi bila ena od prodajalk pozitivna na testu za Novi korona virus, kar naj bi tudi bil razlog za nenadno zaprtje trgovine. Dejstvo, da so brez pojasnil samo zaprli celotno trgovino ter o tem niso obvestili kupcev, se mi zdi skrajno neodgovorno in v nasprotju z vsemi trenutnimi navodili.

Zanima me, ali obstaja način, da se to preveri in obvesti kupce, ki so bili v zadnjih dneh v prodajalni. Sama sem močno zaskrbljena za svoje zdravje in zdravje svojega dojenčka, prav tako pa menim, da se na ta način ogroža tudi vse ostale kupce. Sprašujem se o smiselnosti vseh ukrepov in truda državljanov, če se takšne informacije skrivajo. ‘

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj