petek, 26 julija, 2024
DomaGospodarstvo30 LET - Biti proizvodna firma je jeba!

30 LET – Biti proizvodna firma je jeba!

Po treh desetletjih samostojnosti Slovenije se je marsikaj zalomilo. Nekateri so v tem času podedovali nekoč državno in postali podjetniki, spet drugi pa so z lastnim kapitalom, voljo, pufi, postavili podjetje, ki je še danes uspešno. A vseeno slednji na odnos države spremljajo kritično, saj so že drugo leto zaradi korona-administracije prisiljeni v tveganje in vse bolj neizprosne posege, za kar se očitno politika ne zmeni.

Ob slovenskem prazniku ponosa, vam posredujem sporočilo uspešnega podjetja. Slednje je nastalo po zavoženi in očitno slovenski – politični toleranci prevzema, kjer se zaposleni niso predali, se uprli in ustanovili uspešno podjetje in svojo kakovost dokazujejo z uporabnostjo in kakovostjo svojih izdelkov. A vsak dan je težje, ne zaradi njih, pač pa …

Sporočilo ljudi, delavcev,  ki so iz ‘zavoženega podjetja,’ zaradi gospodarskega – političnega hlastanja oz. eks tranzicije, ustvarili lastno uspešno zasebno podjetje in niso bili nikoli na grbi države:

Najprej korona, ne smeš delati, zdaj ni določenih materialnih komponent in spet ne moreš vsega narediti in povečuješ zaloge za varnost ter si že skoraj brez denarja, ker plačuješ zaloge, a plačati je treba vse, seveda vse t.i. državne stroške. Javni sektor pa se obnaša kot da so zlatarji. 140 milijonov v maju, to je skoraj 900 € dodatka na zaposlenega v povprečju in to iz najetih kreditov ki jih bomo plačali mi.

Izračunal smo, da smo v zadnjih 15 mesecih v državi porabili 4 € kredita za 1 € ustvarjenega BDP, pa se očitno nihče ne sekira. Češ da so oni so pomagali. Ja, vsekakor, ampak nam v gospodarstvu nič, banda. Za primerjavo ZDA imajo 3 dolarje kredita za ustvarjanje 1 dolar BDP. Sprašujemo se, kako se bo to vse skupaj obrnilo? Prihajajo zelo negotovi časi.

Osamosvojitev in tile, ki najbolj govorijo kaj so naredili, so zapravili temeljno osamosvojitev, ki se ji reče ekonomska.
Smo tlačani v lastnih firmah in talci javnih sekt.

Resnično sporočilo in opozorilo, težko pa verjamem, da se bo oseb, ki sevajo na političnih funkcijah, dotaknilo. 

Vseeno, verjamem v podjetje, te krasne ljudi, ki jim je iz nič uspelo veliko. In vem, tako kot številni pri nas, da so njihovi izdelki  svetovni, kakovostni. Innn, narejeni so v Sloveniji!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča