sobota, 18 maja, 2024
DomaŠport34. atletski miting AZS v Nm

34. atletski miting AZS v Nm

Na 34. atletskem mitingu za mednarodno ligo AZS v Novem mestu je v torek pričakovano v skoku s palico v ženski konkurenci zmagala slovenska rekorderka na prostem v tej disciplini Tina Šutej (Kladivar). Brez pretiranega napora je slavila tudi Lia Apostolovski (Mass) v skoku v višino, uspešno pa se je z zmago na atletske steze vrnil Luka Janežič (Kladivar).

V skoku v višino Apostolovski ni imela prave konkurence. Sama je začela skakati na višini 170 cm, medtem ko preostali tekmovalki nista preskočili 165 cm. Uspešno je preskočila 186 cm, nato pa trikrat podrla 189. Slavila je pred Moniko Grom (Kranj) in Zoyo Aleksandro Bracović (Dolenjske Toplice).

Slovenski rekorder na prostem v teku na 400 m Luka Janežič se je uspešno vrnil po poškodbi in bil tudi v Novem mestu najboljši v tej disciplini, a je za nekaj sekund vseeno zaostal za lastnim rekordom. S časom 47,77 sekund je ugnal slovaška tekmovalca Maria Hanica in Vladimirja Marceka.

Suvereno zmago v metu krogle v moški konkurenci je slavil Blaž Zupančič (Mass), ki je kroglo zalučal do 18,40 metrov. S tem je za več kot 1,30 metra ugnal Čeha Tomaša Prochazko. Je bilo pa zato bolj tesno v metu kopja, kjer je Srb Vedran Samac z dolžino 72,32 metrov zmagal pred Anžetom Durjavo (Mass), ki je vrgel točno 72 metrov, ter Matijo Kranjcem (Mass). Slednji je tudi državni rekorder, a je tokrat vrgel le 71,46 metrov.

V teku na 1500 m je bil ob pomoči Žana Rudolfa, ki je narekoval tempo, s časom 3:49,13 najhitrejši Rok Markelj (Triglav) pred Klemnom Vilharjem (Radovljica) in Matijo Rizmalom (Mass).

V teku na 110 m ovire sta nastopila zgolj dva tekmovalca. Ne preveč prepričljivo je zmagal Filip Jakob Demšar (Mass) s časom 14,49 sekunde pred Tilnom Novakov (Krka). V teku na 100 m pa je bil najboljši Jernej Gumilar (Mass), ki je ugnal Gala Kumarja (Olimpija) in Timoteja Cvelbarja (Šentjernej).

V skoku v daljino je bil najboljši Velenjčan Dino Subašić z daljavo 7,34 metra. Drugi je bil s 7,20 metra Tan Černigoj (Mass). V skoku s palico je edini suvereno več kot pet metrov preskočil Hrvat Ivan Geronima Šerić, drugo mesto pa sta si z 4,80 metra razdelila njegov rojak Dario Prekl in Luka Zupanc (Brežice).

Izjemno tesno je bilo v moškem teku na 200 m, kjer je Andrej Skočir (Mass) za le stotinko sekunde ugnal Roka Ferlana (Triglav). Tek na 2000 m zapreke je dobil Hrvat Bruno Belčič, v metu diska pa je z ogromno prednostjo slavil domači atlet Tadej Hribar (Krka, 52,68 m). V skoku v višino je edini dva metra preskočil Srb Slavko Stević (2,18 m) pred Novomeščanom Tilnom Deličem Verstovškom (1,99 m).

Zelo tesen obračun v ženskem teku na 100 m je s časom 12,20 dobila hrvaška tekačica Lea Bubalo, ki je za dve stotinki prehitela Dašo Kernel (Mass). Na 400 m je bila najhitrejša njena moštvena kolegica Vika Rutar (54,90), ki je tekla skoraj štiri sekunde hitreje kot tekmici iz Slovana Lee Davidović in Line Šenica.

V ženskem teku na 1500 m je bila najboljša Lea Haler (Mass) s časom 4:36,09, na 100 m ovire pa Hrvatica Lucija Grd. Najboljša Slovenka je bila na drugem mestu Lana Andolšek (Kranj), ki je zaostala 0,12 sekunde. V suvanju krogle pa je Čehinja Leona Vargova prehitela dve domačinki Karlo Jerič in Taro Keber. V teku na 200 m pa je bila najhitrejša Ajda Kaučič (Poljane). (Vir: Atletska zveza Slovenije)

(foto: Peter Kastelic/AZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča